Halász Norbert a Zip’s Brewhouse ügyvezetője kalauzolt el bennünket a sörfőzés világába. Az anyacég szintén Miskolcon sörfőző berendezéseket fejleszt, gyárt, tervez. Innen adott volt a lehetőség, hogy egy sörfőzde Miskolc népszerű helyszíne lehet. 2012-ben jött az ötlet, hogy megállapítsuk a Zip’s Brewhouse éttermet. Ennek a lelke a berendezés, ahol üvegfal mögött látványsörfőzde üzemel. A csapoknál saját magunk csapollhatjuk a főzdefriss sört. Nem csak az üvegfalon kívülről, de bentről is megtekinthető a folyamat.

Kicsit áthallásos a kézműves sör esetünkben. Mi Európa egyik legmodernebb beredzeéseiben főzzük a söröket.  Nálunk a kézművesség kevesebb – mesélte Norbert.

Minőségi sörfőzés és sörfőzde Miskolc városában

Craft söröket, organikus söröket készítenek természetes alapanyagokból, szűrés nélkül, csak ülepítéssel. Kisüzemi sörfőzdéjükben talán a legtöbb féle sör készül, az egész országot tekintve is.  Kicsi méretben, de nagyobb szabadsággal, mint más üzemek. Készítés során nagyobb a játék, a sörhöz pedig könnyen lehet párosítani a gasztronómiát.

Sör és gasztronómia Miskolcon

A Zip’s Brewhouse az országban az első kisüzemi sörfőzde, ami Kentuckyban világversenyt nyert. Miskolci, kicsi sörfőzdeként ráadásul ALL OVER kategóriát nyertük meg és jó párszor megismételtük.

A gasztronómiát is igyekszünk felfejleszteni a sörök színvonalához. A séfünk mindegyik egységünkben párosítja a sörhöz az ételeket, azaz vagy sörrel készül vagy a sör alapanyagát használjuk fel. Kenyérben, péksüteményben is megtalálható a maláta például.

Szinte mindenbe megpróbálkozunk sört tenni. Minden együttműködésünk alapja ez, erre törekszünk, a sörgasztronómiához értünk, ezért ezt forszírozzuk – folytatta Norbert.

A személyzet teljes lelkesedéssel egy bolond olasz családként működik, akikről lerí, hogy élvezik azt, amit csinálnak, ez pedig a vendégek számára is pozitívan hat.

fotó: https://www.facebook.com/zipsbrewhouse