Kassay Tamás turisztikai fejlesztési menedzser ismét naprakész utazási szabályok és információk által informál bennünket. Miért fontos, hogy képben legyünk? Azért, mert talán sosem volt nehezebb eligazodni utazás előtt az aktuális szabályok sűrűjében, mint manapság.

Szigorítás itt, szigorítás ott – utazási szabályok

A hangzatos címek között azonban sokszor olyan hírek állnak, amelyek magyarokat kevésbé érinti. Ilyen hír például, hogy Olaszországban augusztus 6-tól bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez az EU-s vakcina igazolványra lesz szükség. Focimeccsre, múzeumba például csak ennek birtokában lehet menni. Strandra szerencsére nem lesz kötelező.

Hollandia szintén szigorított az utazási szabályok terén. Oltatlan turistaként tesztre lesz szükségünk, hogy beléphessünk az országba. 

Sokfelé elfogadják az antigén tesztet is, ezt országa válogatja. Ez picivel olcsóbb, hamarabb elkészül, ezért érdemes ezt is magunknál tartani.

Merre utaznak a magyarok legszívesebben?

Szlovéniát eléggé megtöltöttük. A tengerparti részen nem sok szállást lehet már találni. Az olcsóbb szállások jellemzően elfogytak már.

Ezzel szemben Horvátországban még rengeteg szállást találni, viszonylag jó áron. A turizmusonline.hu oldalán is olvasható miszerint szerint Horvátországba igen sokan látogattak, vagy terveznek ellátogatni idén nyáron. Emiatt az idei szezon nagy nyertese lehet turizmus szempontjából a horvát tengerpart.

Aki csak teheti, elindul, a legtöbben az Adria országait preferálják.

A világ legjobb légitársasága

Idén ismét a Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága. Emellett a legjobb üzleti osztály díjat is besöpörték.

Strandok éjszakája 2021

E hétvégén, szombat este kerül megrendezésre a Strandok éjszakája. Érdemes megnézni a Spabook oldalán a programokat, ahol virtuális térképen követhetjük, hogy hol milyen szórakozási lehetőségek vannak belföldön ezen a hétvégén.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban találod.