Utazási sajtószemle rovatunkban Kassay Tamás turisztikai fejlesztési menedzser, a Spabook oldal alapítója a legfrissebb utazással kapcsolatos tudnivalókat ismét elhozta számunkra.

Hova utazhatunk a delta variáns szorításában?

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben több ország szigorító intézkedéseket vezetett be, ennek ellenére továbbra is bátran utazhatunk.

Szlovéniába védettségi igazolással és oltással gond nélkül tervezhetünk látogatást. Magyarországgal szemben kétoldalú megállapodás garantálja, hogy az előbb említettek megléte mellett nyaralásunk során bátran utazzunk az országba.

Más népszerű úti célok, mint Görögország és Olaszország is hasonló hírek főcímében szerepelt az elmúlt napokban, de korántsem olyan szigorúak a beutazási feltételek és korlátozások, mint ahogy elsőre gondolnánk. Negatív teszttel és EU-s covid igazolvánnyal beengednek ezek az országok is.

Továbbra is fontos hangsúlyozni, hogy a pillanatnyilag érvényes információk folyamatosan változnak, ezért utazás előtt mindenképp tájékozódjunk az aktuális szabályokról.

Utazási sajtószemle: Ugyanúgy utazhatunk majd, mint régen

A WizzAir vezér Váradi József a Forbes magazinnak adott interjújában már ebben az évben bizakodó a járataik foglalásait és telítettségét illetően.

Véleménye szerint az emberek már most utaznának, az igény megvan a repülés és utazás iránt, azonban a korlátozások és a szabályok miatti bizonytalanság szab gátat az utazásoknak.

A WizzAir egyébként nagy győztese lehet a kialakult helyzetnek. A többi légitársaság ugyanis 200 milliárd eurós támogatást kapott úgy, hogy a teljes iparág a legjobb esetben 40 milliárd profitot termelt – osztotta meg velünk Tamás.

Hosszú távon a többi légitársaság, akik nagyarányú támogatásokat kaptak, kvázi hitelként, ki kell majd, hogy termeljék a kapott támogatások visszafizetését is. A WizzAir ezzel szemben a saját készpénzállományát használta fel az eddigi leállás finanszírozására. Ezzel egy komoly versenyelőnyre tehet szert egy 10 éves időtávot tekintve.

A Budapest Airport-on forgatott Korda György és Balázs Klári

A híres zenész páros a Budapest Airport kezdeményezésére újraforgatta a Reptér című dalát annak 40. évfordulója apropóján.

A Spabook szerint ezzel Korda György gyakorlatilag magyarország egyik legnagyobb utazási influenszerévé lépett elő, hiszen aki ezt a klipet megnézi, és ezután nem szeretne repülni azon, nem tudunk segíteni – fogalmazott Tamás.

Nagyon jól időzített és egy ország által megkedvelt produkcióról van szó. A Spabook olvasói szinte egytől egyig 10 ponttal értékelték. Korda György személyes márkája erőteljesen felértékeli ezt az egész dolgot. Az énekes legenda szinte önmagában húzza a videót a nézettségi csúcsok elérése felé.

A magyar szálláshelyek, prémium vendégházak egy része szintén nagy hangsúlyt fektet az ehhez hasonló marketing és PR akciók elkészítésére, nagyon helyesen.