Kassay Tamás turisztikai fejlesztési menedzser egyben állandó vendégünk és szakértőnk elhozta a legfrissebb utazással kapcsolatos tudnivalókat, hogy nekünk már ne kelljen a hiteles utazási hírek után kutatni.

Ukrajna nem fogadja el a Szputnyik V oltást

Akik Szputnyik-V oltással kerültek beoltásra azok nem utazhatnak be szabadon, korlátozás, teszt és karantén kötelezettség nélkül Ukrajnába, mivel Ukrajna csak a WHO által jóváhagyott oltásokat fogadja el.

Bár napokkal ezelőtt még ennek ellenkezőjét olvashattuk a sajtóban, ez nem így van. 

Továbbra is éppen ilyen esetek miatt nagyon fontos, hogy csak megbízható forrásból informálódjunk. Mindig ellenőrizzük a forrás megbízhatóságát. Különösen igaz ez akkor, ha utazás előtt állunk.

Ha olyan oldalakon járunk, amelyeknél nem találunk adatot az üzemeltetőről, se személy, se cég nem található feltüntetve, akkor kezdhetünk gyanakodni. 

Megnyitott az Ellipsum fürdő Miskolctapolcán

Miskolc új ékességéről a spabook.hu oldalon az elsők között találunk beszámolót és képeket. Ha nem feltétlenül külföldi nyaralást tervezünk, akkor néhány napot Miskolc környékén is érdemes eltölteni és felfedezni az új fürdőt. 

Remek programokért akár a Bükktől a Zemplénig csapatához is fordulhatunk, akikről már (ebben) a bejegyzésünkben is írtunk.

Újraindult az élet a Liszt Ferenc repülőtéren

Az utazási kedv újra emelkedésnek indult. A turizmus.com beszámolója szerint 2021 áprilisához képest 37%-kal nőtt a személyforgalom, ami nem is meglepő, hiszen a mélypont után már csak felfelé vehette az irányt a görbe.

A legtöbb repülőjárat jelenleg Görögországba megy, egészen pontosan 11 görög úti cél közül lehet választani, de nagy népszerűségnek örvendenek a törökországi desztinációk is.

Utazási Hírek Extra: Utazás New York és London között 3,5 óra alatt

Meglehetősen a jövőbe tekintő hír, de hamarosan szuperszonikus repülőgépekkel utazhatunk, ugyanis az amerikai United Airlines légitársaság 15 db szuperszonikus repülőgép elkészítését rendelte meg.

Tervek szerint 2025-ben már levegőbe emelkedhet az első repülő, azonban leghamarabb csak 2029-ben indulhat el az első menetrend szerinti járat. Ha rajta szeretnénk lenni a történelmi első úton, akkor igencsak a zsebünkbe kell nyúlni. A mintegy 65-88 utas szállítására alkalmas gép fedélzetén csak business class osztály kap helyet.

További jó hír, hogy a gyártó elmondása szerint a gépek 100%-ban emissziómentes működésre képesek, ezáltal beilleszkednek a környezettudatos, fenntartható repülés jövőképébe.