Kassay Tamás ismét összetette a legfontosabb tudnivalókat az utazás világából. Ami azt illeti utazási hírek nélkül igen csak el lennék veszve, hiszen a járványnak köszönhetően több dologgal kell tisztában lennünk ha utazást tervezünk, mint valaha.

Robbanásra számítanak az Airbnb piacon

A rossz hír, hogy elsősorban külföldre igaz a címben szereplő kijelentés. A hazai Airbnb jellemzően Budapesten koncentrálódik, itt azonban egyelőre borúlátóak a szereplők. Az utazási korlátozások, valamint a hosszú-, és rövid távú lakáskiadást befolyásoló egyéb korlátozó tényezők miatt itthon nem számíthatunk jelentős Airbnb növekedésre.
Hosszú távon a belföldi turizmust tekintve ugyan élénkülés várható, ez azonban elsősorban a vidéki és nem a Budapesti szállásfoglalások növekedését jelenti.

Angol nyelvű oltási igazolás? Igen, elérhető!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ online is elérhetővé tette azt a formanyomtatványt, amelyet a háziorvos vagy az oltóközpont orvosa állíthat ki. Ezzel a dokumentummal a magyar utazók angol nyelven is igazolhatják oltottságukat. A dokumentum ide kattintva letölthető.
További előnye, hogy tartalmazza a személyes adatok mellett a vakcina típusát, sorszámát, és a két oltás dátumát is. A dokumentum kiállítása díjtalan és oltást követően visszamenőleg is igényelhető.

A dokumentum megléte továbbra sem helyettesíti az utazások előtt szükséges tájékozódást. Ausztria például német nyelvű, vagy a saját angol nyelvű formanyomtatványt fogad el.

Utazási hírek – Breaking News

Egészen friss hír, hogy a mai nappal Ausztria eltörölte az általános karantén kötelezettséget bizonyos országokból érkezőkkel szemben, így a Magyarországról beutazók esetében is. A továbbiakban az oltás meglétét, negatív PCR tesztet vagy a fertőzésen átesettséget kell bizonyítani.

Szárnyal a belföldi turizmus Kínában

Az ún. vörös turizmus nem csak a történelmi helyszínek és múzeumok látogatására történő ösztönzést jelenti, hanem a fiatalok számára is érdekessé, élménnyé, mintegy időutazássá kívánja tenni a hazai helyszínek látogatását. Mindezt a technikai újítások adta lehetőségek alkalmazásán keresztül. A virtuális valóság, a mesterséges intelligencia, a 3D vizuális megoldások mind mind azt a célt szolgálják, hogy izgalmas és interaktív legyen a látogatás bárhová is menjen az utazó.

Kassay Tamással a Spabook oldal üzemeltetőjével készült beszélgetésünket a YouTube csatornánkon is megtalálod.