Lassan De Biztosan Újra elkezdhetünk utazni

Újranyitás külföldön és belföldön egyaránt

Kínai vakcinával is lehetne utazni

Nyugalomra adhat okot az Európai Bizottság javaslata, miszerint a WHO által jóváhagyott vakcinákat is fogadják el az utazáshoz. Ez azt jelentené, hogy újranyitás után például a kínai Sinopharm vakcinával – melyet a WHO már vizsgál -, egy esetleges elfogadás után már szabadon lehetne utazni.

Turistákra nem vonatkozik a törökországi kijárási tilalom

A Törökországban április végén bevezetett kijárási tilalom turistákra nem vonatkozik.

A külföldi állampolgárok szabadon felfedezhetik a strandokat, történelmi helyszíneket és vehetik igénybe szállodák és éttermeik elérhető szolgáltatásait.

Élénkülhet a belföldi turizmus, Újranyitás a fürdőkben is

Magyarországon a fürdők egy része már megnyitott és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők igénybe is vehetik a nyújtott szolgáltatásokat. 

Nagy tömegekre a fürdőkben egyelőre nem kell számítani, a kötelező biztonsági intézkedések betartása mellett viszonylag szabadon lehet élvezni a csobbanást. 

Fürdőkkel, strandokkal, wellnesszel és szálláshelyekkel kapcsolatos további információkért a Spabook – Wellness, utazás, közösség oldalára is érdemes ellátogatnod.

Rekord utazási adatok Kínából május 1-én

A kínai vasút egy nap alatt közel 19 millió utast regisztrált. A repülőjegy foglalásokban több mint 20%-os növekedés volt tapasztalható a két évvel ezelőtti időszakot tekintve, a szállodafoglalások esetén 43%, míg az autóbérléseknél 126% volt a növekedés az utolsó, még a járvány előtti aktív évhez képest.

A fentiekből is látszik, hogy lassan-lassan élénkül a belföldi és nemzetközi turizmus, és nem csak életjeleket ad, hanem lábadozik hosszú betegsége után.