Felkai Piri idegenvezető Portugáliából, egészen pontosan a VII. Eduard park tetejéről osztotta meg velünk a legfrissebb információkat, tudnivalókat a Portugáliába történő utazással kapcsolatban. A járvány lecsengésének és az oltottak számának növekedésenek köszöhetően az utazás Portugáliába újra elérhető.

Utazás Portugáliába a koronavírus után

Portugália is nehéz hónapokon van túl, sok fertőzöttet regisztráltak az országban, de a 2 hónapig tartó karanténnak köszönhetően sikerült visszaszorítani a vírust. Ennek is köszönhető, hogy most már tárt karokkal várja az ország a turistákat. 

A beutazáshoz 72 óránál nem régebbi, negatív PCR teszt megléte szükséges. Portugáliában jelenleg több, mint 5 millió beoltottat tartanak számon, és bár tartanak az újabb hullámtól, de nem rettegnek, és optimisták a turista szezont illetően.

A műemlékek, múzeumok szabadon látogathatóak, mindenféle korlátozás nélkül. A maszk viselése és a 1,5 méteres védőtávolság betartása azonban továbbra is elvárás.

Miért érdemes most Portugáliát választani?

A többi közt azért, mert jelenleg még kevés a turista, hosszú sorok és tömegek nem jellemzőek. A máskor oly népszerű látványosság, mint a Jeromos kolostor és az előtte található tér csupán néhány ember találkozóhelye most, a máskor kígyózó tömegek helyett.

Májusban és júniusban különös látvány fogadja a Portugáliába utazókat, köszönhetően az egyébként Dél-Amerikában őshonos jacaranda nevű fának, amely lila tónusú virágával különleges színt kölcsönöz a városnak.

Nem csak a szabadban, de zárt vendéglátóhelyeken, éttermekben, cukrászdákban sem kell a tömegektől tartanunk. Így például zavartalanul fedezhetjük fel a portugál gasztronómia különlegességeit, kóstolhatjuk meg a méltán híres Belém süteményt.

Strandolás, felfedezés, élmények Portugáliában

Ha régi vágyunk egy zavartalan, élményekkel teli utazás Portugáliába, akkor semmiképp se habozzunk. Az időjárás már most alkalmas a strandolásra.

A strandolás feltételei változhatnak, a 1,5 méteres távolság betartása kötelező, de még a maszk viselése is felmerülhet.

Ha portugáliai utazást tervezgetünk, akkor ne habozzunk és kérjük a TravelGoo segítségét, hogy az utunk valóban élmény legyen.