Nagy Judit idegenvezető kalauzolt végig minket egy gyors, videós városnézés során Portó városában. 

Már az elején fontos megjegyezni, hogy jelen állás szerint, ha Portugáliába utazunk, akkor a csak védettségi kártyánk uniós regisztrációját kell bemutatni. Légitársaságok tesztet is kérhetnek, ezért mindig érdeklődjünk az aktuális szabályokról utazás előtt.

Portugáliában az utcán, éttermekben, zárt helyeken a maszk viselése kötelező, de ez ne tántorítson el senki, az élet majdnem ugyanolyan normálisan zajlik, mint a járvány előtt.

Ne hagyjuk ki, ha Portóban járunk:

Ha Portugáliában járunk, akkor mindenképp kóstoljuk meg a helyi ételeket és borokat. Ha kevésbé vagyunk borkedvelők, akkor például a francesinha nevű étel mellé sört fogyasszunk. 

Portó egyik főutcája a Rua de Santa Catarina, ami gyakorlatilag egy régi bevásárló utca kis üzletekkel. Emblematikus kávézója Majestic kávézó, ami olyan ikonikus hely Portóban, mint a New York kávézó Budapesten.

Látogassunk el a portói katedrálishoz és a püspöki palotához. Ezek mind egy helyen találhatóak, egy füst alatt megtekinthetőek, ráadásul innen gyönyörű kilátás nyílik a régi városrészre is. A régi városrész kis utcácskáin keresztül a katedrálistól a tőzsde palotáig hangulatos sétát tehetünk és megismerhetjük, milyen volt Portó a régi időkben.

Portó, Ribeira városrész

Porto legrégebbi városrésze, a Duero folyó partján épült.

Ebéd és vacsoraidőben itt zajlik az élet. Rengeteg vendéglő és kocsma található itt, ahol házias ételeket lehet megkóstolni. A folyó túlpartján egészen ameddig a szem ellát különböző borospincéket találunk.

Portugáliáról ehhez hasonló tartalmat itt találsz.

fotó: https://pixabay.com