Szentesi Péter az utazzlastminute.hu ügyvezetője ismertette velünk a legfontosabb tudnivalókat az aktuális törökországi beutazási szabályokkal kapcsolatban. Továbbá megosztott velünk a török riviéra legkedvelteb szállodáit, amelyek kiválasztása esetén biztosan nem érheti csalódás a látogatókat.

Mind a hotelek, a kiszolgálás, a természeti környezet, a tengerpartok olyan minőséget képviselnek, amelyben mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szálláshelyet.

A legfontosabb tudnivalók a török riviérára tervezett utazás előtt:

  • Május 11. óta védettségi igazolvánnyal, negatív PCR teszttel karantén kötelezettség nélkül utazhatunk Törökországba.
  • A védettségi igazolványon szereplő útlevél száma érvényes kell, hogy legyen.
  • Gyermekek esetében, akik még nem töltötték be a 18. életévüket, és mindkét szülő rendelkezik védettségi igazolvánnyal, akkor beléphetnek Törökországba PCR teszt és karantén kötelezettség nélkül.

Amennyiben megkaptuk az oltást, de a védettségi igazolványt még nem, ebben az esetben negatív PCR teszttel kell rendelkeznünk.

Top 5 szálloda, a török riviérA GYöngyszemei

  1. Delphin Imperial Antalya: Abszolút prémium kategória. Kiemelkedő szolgáltatásokkal, magas minőségű felszereltséggel, igazi luxus kategóriájú szálláshely.
  2. Titanic Beach Lara: Antalyaban a Lara Beach homokos tengerpartján található. Itt szinte csak és kizárólag 5 csillagos és prémium hotelek sorakoznak.
  3. Royal Alhambra Palace: Luxus kategóriájú szálláshely, Side központi részén található. Magas minőségű szolgáltatásaival minden igényt kielégítő szálloda.
  4. Hotel Quattro Beach Spa & Resort: Alanyában található, kiváló ár-érték arányú szálloda. Gyermekekkel is ideális választás, de főleg egyéni utazóknak, pároknak ajánlott.
  5. Sea Planet Resort: Óriási medencék, csúszdapark, családbarát szolgáltatások jellemzik. Side városában található, az Antalyai repülőtértől 1-1,5 órára, ami miatt igen kedvelt az utazóközönség körében.

Charter járatokkal Budapestről

Budapestről a legegyszerűbben charter járatok igénybevételével juthatunk el a török riviérára. A járatok kiválasztásának legfontosabb szempontjai a menetrend és az ár. – árulta el Péter.

Amennyiben törökországi nyaralást tervezünk, akkor számos utazási iroda kínálatából választhatunk, ha pedig kifejezetten last minute ajánlatokat keresünk, akkor az utazzlastminute.hu oldalon érdemes bőngésznünk.