Andrusch Péterrel a Dunapark Étterem és Kávézó tulajdonosával beszélgettünk a terasznyitás utáni első tapasztalatokról. A teraszos és a beltéri vendéglátásban kialakult új helyzetről.

Külön öröm, hogy bár az elmúlt év kihívásai komoly áldozatokat követeltek, munkavállalót elküldeni nem kellett, akit lehetett sikerült megtartani és számukra elfoglaltságot találni, míg mások önszántukból döntöttek a váltás mellett.

A tartalékok végén járó étterem számára nem is jöhetett jobbkor az enyhítés és a terasznyitás. A budapesti vendéglátás élvonalába tartozó étteremmel még sosem fordult elő olyan, hogy egy év 12 hónapjából 6 hónapot zárva tartson.

A vendégek újra megjelentek, de egyelőre a zárt térben még nem szívesen foglalnak helyet. Ha az időjárás engedi elsősorban a teraszé a főszerep, még azok között is, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Beltéri helyfoglalás inkább csak kényszerből történik, azaz ha a teraszon már nincs hely, vagy esik az eső.

Terasznyitás Étteremben, cukrászdában, fagyizóban

Jelenleg csökkentett kínálattal üzemel az étterem és kávézó, melynek egyik oka, hogy a szakképzett munkaerővel történő bővítéshez egyelőre időre van szükség.

A hűvösebb időjárásnak is köszönhető, hogy a vacsora kevésbé keresett, azonban a reggeli és az ebéd jól működik, keresik a vendégek. Napos időben a terasz már telt házzal üzemel.

Egy finom kávé, egy családi ebéd teraszon és beltéren egyaránt felemelő élmény lesz.

fotó: dunaparkkavehaz.hu