Grünwald Zsolt a Travelgoo utazási iroda ügyvezetője elmondása szerint sűrű volt a májusban kezdődő utazási szezon. Jellemzően 2019-ben január, február az az időszak, amikor a legtöbb munka van egy utazási irodában. Ez most áttevődött májusra, júniusra. Az utazási lehetőségek bővülése érezhetően megnőtt, ami pozitívan hatott az utazási irodák tevékenységére.

Sűrű nyári szezon, élénkülő utazási kedv

Ahogy ez indult, utána az utazások gyakorlatilag egyből megindultak, tehát szűkült az az időszak, ami az előfoglalásokat, ajánlatkéréseket, a megfontolt kiválasztást jellemzi. A 4. hullám kopogtatása érzékelhető, a sok hír a korlátozásokról és a hamis információk már éreztetik a hatásukat – mesélte Zsolt.

Ezek a téves információk képesek az utazni vágyó döntését negatívan befolyásolni. Az állandó félelemben tartás sajnos sokak számára korlátozó tényező. Az esetleges szigorító intézkedések mellett azonban élni és utazni is lehet és érdemes is. Az utazási lehetőségek adottak.

A PCR, antigén és egyéb tesztek már nem ismeretlenek senki számára. Rengeteg mintavételi lehetőség van, még ha pénzbe is kerül. Már 12 ezer forint környékén  elérhető PCR teszt, míg antigén teszt akár kedvezőbb áron is végezhető, ezek birtokában pedig bátran lehet utazni.

Utazási lehetőségek ősszel és télen

Elindultak a mediterrán utazások iránti ajánlatkérések és a foglalások is. Jellemzően a 2-3 óra repülési idővel elérhető desztinációk keresettek.

Törökország egyértelműen a legerősebb úti cél volt, hiszen itt a legkorábban történt meg a nyitás és a megállapodás a kormányok között.

Most is vannak ajánlatkérések, de egyre több érdeklődésből nem lesz foglalás azért, mert a bizonytalanság miatt nem mernek az emberek elindulni. Olyanok is vannak, akik elutaznak,  de az ő számuk valamivel kisebb. Akár egyénileg, akár utazási irodával, de érdemes kimozdulni. Vannak ellenőrzések, de ezek nem annyira félelmetesek, mint gondoljuk – folytatta Zsolt.

Az egzotikus helyszínek nyitva állnak

A következő félévben az egzotikus utazásokra fókuszálunk. Dominika, a Seychelle-szigetek, Mexikó az őszi és téli szezonban sláger desztinációk most is, ahogy a korábbi években.

Ezeket leginkább a nyugat európaiak foglalják, úgy hogy érdemes előre tervezni, ha valakit ide akar utazni. A lemondási lehetőségek flexibilisek, akár 2 héttel indulás előtt indoklás nélkül visszakozhatunk, és a pénzünk is visszajár. Most még van miből választani, de később ez szűkülni fog, ezért ne habozzunk – ajánlotta Zsolt.