Suszter Zoltánnal az Utazásszervező weboldal és facebook csoport adminisztrátorával és egyben a Schuster Consulting Tanácsadó Iroda vezetőjével beszélgettünk arról, hogy vajon utazási irodára bízzuk-e az utazásszervezés teendőit, vagy mi magunk is elvégezhetjük.

Jellemzően azt mondhatjuk, ha van időnk minden részletre kiterjedően körbejárni a különböző úti célokkal kapcsolatos információkat, akkor elvégezhetjük az utazásunk megszervezését mi magunk is. Abban az esetben viszont, ha erre nincs elegendő időnk és ismeretünk, akkor továbbra is utazási iroda választása a célszerű.

Utazásszervezés: bonyolultabb, mint gondolnánk

Egy utazási iroda továbbra is biztonsági hálót nyújt az utasoknak. Nem véletlen, hogy szakemberek, utazási bloggerek mind-mind továbbra is az utazási irodák választására bíztatnak.

Mit nyújt egy utazási iroda? Profizmust, biztonságot és szakértelmet

Egyéni utazások megszervezésekor és csoportos utazások esetén is a megfelelő szakmai ismeretek nélkül óriási mennyiségű információt kell beszereznünk. Különösen igaz ez napjainkban, amikor óráról-órára változnak a szabályok.

Az utazási irodák szakemberei napi szinten benne vannak és nap, mint nap azzal foglalkoznak, hogy naprakész információkkal lássák el az ügyfeleiket. Tisztában kell, hogy legyenek a gyorsan változó szabályokkal. Rendszereiknek és kapcsolataiknak köszönhetően első kézből kapják a legfrissebb információkat és tudnak reagálni egy esetleges probléma esetén.

Az utazásszervezés egy bonyolult dolog, ami egyszerűnek tűnhet,. Nem szabad elfelejteni, hogy a kinttartózkodás során is merülhet fel nem várt esemény. Olyan, amit egy saját magunknak szervezett út során már nem tudunk megoldani.

Nemzetközi vagy magyar utazási oldalakon foglaljunk?

Online foglalások esetén továbbra is utána kell nézni, hogy az adott platform mögött ki áll, valós személyek és cégek üzemeltetik-e, akikhez probléma esetén fordulni tudunk. 

Magyar utazási oldalak, utazási irodák weboldalai esetén szakértő segítség áll a háttérben, nem beszélve a magyar nyelvű asszisztenciáról, ami idegen nyelvet nem beszélőknek óriási segítség tud lenni.

Nem elhanyagolható az sem, hogy az utazási irodák sok esetben lehetőséget kapnak, hogy esetleges módosítások esetén belenyúljanak a rendszerbe és az utasok számára kedvezően változtassanak.

Tekintsd meg a teljes beszélgetést: