Nagy Judit idegenvezető kalauzolt el minket Portugália legismertebb bortermelő vidékére, Portóba.

Rövid videós bejelentkezésében megmutatta a Quinta do Portal borbirtokot, ahol vendégház, étterem és hangulatos borkóstoló várja az idelátogatókat.

Ezt követően Sabrosaba Magellán szülőfalujába vezetett minket. A helyi önkormányzat épülete előtt szobor emlékeztet a híres felfedezőre, ami a gyermek Magellánt ábrázolja, aki épp egy kishajót enged a vízre.

Kikapcsolódás és felfedezés

A közelben található Szent Leonardo kilátóról az egész bortermelő vidéket beláthatjuk.

A Duero folyó menti vendégházak sokaság kínál tökéletes szálláshelyeket, ahová bátran foglalhatunk. A régi, 19. század végén épült vendégházakban nincs sok szoba, a cél, hogy a vendégek jól érezzék magukat, másoktól nem zavartatva. A medencével is rendelkező vendégház tökéletesen alkalmas néhány napot eltölteni a vidéken. Ha tervezzük a környéket bejárni, bort kóstolni, a helyi ételeket megismerni, akkor ideális választás.

Portugália Velencéje: Aveiro

Aveiro Portugália igazi gyöngyszeme. A hangulatos városka számos lehetőséget biztosít, hogy megismerjük a helyi sajátosságokat. Judit egy cukrászdát is bemutat, ahol a híres aveiro-i édességet, az ovos moles nevű süteményt lehet megkóstolni. Ha itt járunk semmiképp se hagyjuk ki!

Turisták számára kihagyhatatlan program a csatornán történő városnéző hajókázás, amely során a múltban még szállítóhajóként funkcionáló járműveken járhatjuk be a várost. 

A hajókkal kényelmesen végig hajózhatunk a csatornán egy rövid városnézés erejéig.

Tekintsd meg a teljes videót: