Hazánk is otthont ad a 2021-es labdarúgó Európa-Bajnokság bizonyos mérkőzéseinek, így utazás nélkül, itthonról szurkolhatunk a magyar válogatottaknak. A foci EB hatalmas izgalmakat ígér, a mérkőzéseket pedig itthon is élőben élvezhetjük.

Amire szükség is lesz, hiszen csoportunkat tekintve a legerősebb csapatokkal kerültünk össze. Ellenfeleink Németország, Portugália és Franciaország világsztárokat felvonultató csapatok, akik ellen nem lesz könnyű jó eredményt elérni.

Szurkolók újra a stadionokban

Az eredményes játékot segítheti, hogy újra nézők előtt kerülhet sor a mérkőzésekre. Az előzetes jegyeladások szerint pedig teltházas mérkőzésekre lehet számítani itthon.

Az UEFA kb. két hónappal ezelőtt kérte a rendező országokat, hogy mondják meg hány embert fognak beengedni, – pontosabban hány százalékát a stadion kapacitásának. (a szerk.). Egyedül magyarország enged be 100%-ot. – mesélte Szabó Zsolt a TC Sport Travel utazásszervezője.

Biztonságos szurkolás A FOCI EB-n

Fontos megjegyezni, hogy a stadionba történő belépéshez magyar állampolgároknak védettségi igazolvánnyal kell rendelkezni.

Európa más helyszínein 20-22%-tól a 100-ig engednek be nézőket. Németországban például 25% ez a szám, ami nagyjából egy 60-80 ezer férőhellyel rendelkező stadionban 10-15-20 ezer nézőt jelent.

Ha külföldön tervezünk meccsnézést, akkor mindenképp járjunk utána a helyi beutazási feltételeknek, valamint annak, hogy a stadionban mekkora számban lehetnek jelen a nézők, hogy időben jegyhez juthassunk.

A sportturizmust és a szurkolók vándorlásának jövőjét tekintve egyre inkább jellemző, hogy a kormányok és a csapatok igyekeznek lassan-lassan, de visszaengedni a szurkolókat a stadionokba. Ez a folyamat azonban természetesen együtt jár a határnyitások és a védelmi intézkedések országok szerinti alakulásával.