Ismételten vendégünk volt Czeiszing Miklós a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviselet-vezetője. Korábban (ebben a cikkünkben) már megismertette velünk a German Local Culture nevű kampányt, amelynek fő témája a gasztronómia, ebbe pedig Németország nemzeti itala a sör is beletartozik, – még akkor is, ha idén nem lesz Oktoberfest.

Németország, kultúra, sör

Turisztikai szempontból Németország és a sörfogyasztás szorosan összekapcsolódik, és mint ilyen a turizmus egyik elengedhetetlen része. Nem csak az idén törölt, de máskor oly népszerű Oktoberfest-re gondolunk, hanem olyan programokra is, amikor kifejezetten sörfőzdéket és sörhöz kapcsolódó helyszíneket látogathatunk meg. 

A sör alapanyagainak tisztasága, minősége szigorúan meg van határozva, ez pedig német alapokon nyugszik. A sör lelke a víz, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vizet használunk hozzá. A középkorban éppen ezért a sörfőzők azokban a városokban telepedtek meg, ahol tiszta volt a víz.

Helyi német kultúra

A helyi német kultúra alatt azt értjük, hogy ez egy nagyon sokszínű ország. A végül több régiót összefogó viharos történelemnek köszönhetően az egyes régiók különbségei igen jelentősek. Ezek a sajátosságok az ország egyesítését követően is megmaradtak. Éppen ennek a sokszínűségnek köszönhetően lehet ideális úti cél Németország évszaktól függetlenül.

A magyarok által kevéssé ismert desztináció, de az Északi-tenger közelében található rész is tartogat bőven lehetőségeket. Turisztikailag igen különböző hagyományokkal rendelkező régiókat ismerhetünk meg. Mindenhol más-más ételeket, népviseletet, kulturális szokásokat találunk.

Ha további érdekességekre is kíváncsi vagy, akkor tekintsd meg a teljes videót alább: