Tamás Krisztián ismertette velünk, hogy Miskolc és a Miskolci Kulturális Központ milyen programokkal várja 2021-ben az érdeklődőket.

2020 a pandémia jegyében zajlott, de a belföldi turizmus és Miskolc iránt is nőtt az érdeklődés, erre válaszul 2021-ben sok mindennel készültek a szervezők.

Bár a diósgyőri vár 2 éves rekonstrukció javában zajlik, a Lovagi Tornák Terén nagy koncertek, lovagi tornák szervezése dübörög. Európában ismert sztárok mellett, mint például Burak Yeter a Csík zenekar, az LGT, Majka is koncertezik itt.

A Lovagi Tornák Terén előadások, bemutatók, lovagi tevékenységek megismerésére is van lehetőség kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Azt is megtudhatjuk, hogy mi tesz valakit lovaggá. A középkori betűvetés a kódexírás rejtelmeibe vezet be minket. A hangszer és fegyver bemutatók mellett interaktív szórakozási lehetőségek sora várja a látogatókat.

Gasztroplacc Miskolc

A Gasztroplacc egy ideig a Lovagi Tornák Terén, – a 14. századi Nagy Lajos király vára mellett -, kulináris élvezetek színe javát vonultatta fel, azonban augusztusban visszaköltözött eredeti helyére a Művészetek Háza elé.

Míg a Gasztroplacc hétvégéken, addig a termelői nap minden hónapban egyszer kerül megrendezésre.

Nagy rendezvények is vannak, amelyek a Miskolci Kulturális Központhoz kötődnek, például a Fitt Feszt Egészségnap, ahol Rubint Rékával lehetett tornázni. Ezt megelőzően Dr. Zacher Gábor és Hevesi Kriszta is tartott előadást.

Miskolci programok, újdonságok

Elsősorban a Miskolci Kulturális Központ helyszíneinek, művelődési házainak adottságait igyekeznek kihasználni a szervezők. Ezek leginkább zenei rendezvények megtartására adnak lehetőséget, úgymint a Gárdonyi Park, ahol nem csak rockzenét, de más zenei rendezvényeket is lehet tartani. A Művészetek Háza idén kivételesen nyáron is működik, de a Görömbölyi Művelődési Ház, az Ifi Ház és a Lovagi Tornák tere is meg lesz töltve élettel.

fotó: https://www.miskolcikulturaliskozpont.hu/

A teljes beszélgetésért kattints az alábbi videóra: