Miskolc komplex város, akármilyen utazási igényre tud választ adni, legyen a célunk fürdőzés, kirándulás, élménygyűjtés vagy egészségturizmus Miskolctapolcán. Aki aktív pihenést keres annak a szomszédos Lillafüred az elmaradhatatlan úti cél.

Kulturális programokat a belváros kínál, a rengeteg itt található felekezet templomával és számos múzeumával. Az ország első kőszínháza is itt található, a mai napig népszerű előadásokkal – ismertette meg velünk a főbb tudnivalókat Tóth Bodnár Krisztina a hellomiskolc.hu képviseletében.

Miskolci élményígéretek egy helyen

Bor és gasztroturizmusról is beszélhetünk a városban, hiszen kiváló vendéglátóhelyek vannak.

Az Avas hegyen több, mint 800 pince és időszakosan megtartott gasztro rendezvény található. Ezen a nyáron szinte minden hétvégén valamilyen boros rendezvényt lehet találni, ahol a zenétől, a jókedvtől hangos az Avas.

A diósgyőri várat ugyan felújítják, de még kívülről is nagy élmény, a vár mögött található tündérkerttel együtt.

Miskolci szállások

A pandémia itt is közbeszólt, de Miskolc egyike volt azoknak a településeknek, amelyek idézőjelben a legjobban tudták átvészelni az elmúlt időszakot. A 2019-es vendégéjszakák számának 61%-át sikerült megtartani, ami nagyon jó eredmény.

2020-ban 12 helyet ugrott előre Miskolc a kereskedelmi szálláshelyen eltöltött vendégéjszakák alapján 2019-hez képest. Olyan népszerű városokat sikerült megelőzni, mint Gyula, Szeged vagy Debrecen.

A magán szálláshelyek adatait nézve több, mint 410.000 vendégéjszakája volt a városnak. Az idei év szezonja nehezen indult, de hasonló számokat várunk – mesélte Krisztina.

A barlangfürdő később nyitott, mint más fürdők, de a turisták szerencsére érkeznek, sőt jellemzően nem csak 2-3 napra, hanem 1 hétre foglalnak. Annyira sok a látnivaló, hogy 5-7 nap a minimum, amelyet érdemes itt eltölteni.

Miskolci városnézés applikációval

Jó pár éve létezik az applikáció, amely azért készült, mert az egyéni utazók által egy igényelt szolgáltatásként merült fel. Amellett, hogy nyáron havi 6 alkalommal sétákat szervezünk, online és offline is magas az érdeklődés Miskolc iránt.

fotó: hellomiskolc.hu