A világ kinyílt. Manapság egyszerűen az interneten keresztül néhány kattintással lefoglalhatjuk a repülőjegyeinket, a szállásunkat, kiválaszthatjuk a bérelt autónkat, megvásárolhatjuk a fakultatív programokat. Az online szállásfoglalás egyszerűbb, és kényelmesebb mint valaha.

Joggal merül fel a kérdés, ha ez ilyen egyszerű, akkor miért forduljunk egy utazási irodához, utazási tanácsadóhoz?

A válasz összetettebb, mint gondolnánk. Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatjuk, bár valóban könnyen lefoglalhatunk bármit, vajon mégis mi történik akkor, ha gondunk adódik a foglalással? Tudunk-e a platform üzemeltetőjéhez fordulni például lemondás esetén, ha pedig igen, akkor milyen feltételekkel? Fognak-e nekünk segíteni, ha valami miatt nem egy szabvány megoldást, hanem kicsivel egyedibb szolgáltatást, elbánást igénylünk?

Ilyen esetekben sajnos sok esetben nemleges a válasz.

Utazási portálok, applikációk

Az óriási kínálat, a felgyorsult foglalási folyamatok és lehetőségek közepette nem mindig egyértelmű, hogy mit is tartalmaz a kiválasztott szolgáltatás. Hacsak el nem olvassuk a sok esetben idegen nyelvű, több oldalas, jogi nyelvezettel bíró ÁSZF-et. 

“Klikkelünk össze-vissza, nem nézzük meg az apróbetűs részeket, nem nézzük meg, hogy milyen feltételeket fogadunk el.” – osztotta meg velünk tapasztalatait Grünwald Zsolt a TravelGOO! Utazási Iroda ügyvezetője.

Egy szimpla reptéri bejelentkezés során 8 különböző nyilatkozatot teszünk, hozzájárulást pipálunk be, holott sok esetben nem is tudjuk pontosan, hogy amit elfogadtunk, amibe beleegyezünk az mit is takar.

Most a pandémia miatt ezek száma megsokszorozódik, nagyon sok mindenre oda kell figyelni.

Utazás szakértő segítségével

Ha olyasvalaki segít eligazodni, aki nap mint nap ezzel foglalkozik, akkor máris jobb a helyzetünk. Ebből kifolyólag tudja, mire kell figyelni, mit, hol és mikor kell észrevenni. Egy utazási iroda, egy utazási tanácsadó naponta 0-24-ben kapcsolatban van ezekkel az információkkal és pontosan tudják, hogy mire kell felhívni az utazni vágyók figyelmét.

Akkor is szakértő segítségre számíthatunk, ha megtörtént az, amire nem is számítottunk, hiszen a tanácsadónk azt is tudja, hogy milyen módon, kihez fordulva kell érvényesíteni az akaratunkat annak érdekében, hogy veszteségek nélkül megússzuk a kalandot.

Online Szállásfoglalás mégis személyre szabott kiszolgálás?
Létezik?
A válasz: Yourtrip2go.com

A yourtip2go.com oldalon egyszerűen, biztonságosan le lehet foglalni csak repülőjegyet, csak szállást, de a kettő kombinációját is, és itt jön a csavar, mivel kombinálódnak a lemondási, módosítási feltételek is. 

Ha például lefoglalunk egy repülőjegyet, ami nem módosítható, vagy gond van a szállással, esetleg törlik a repülőjegyünket, de a szállás nem módosítható, akkor ki kell fizetnünk egyik vagy másik szolgáltatást, hiszen az egyik szolgáltató az esetek többségében nincsen tekintettel a másikra.

A yourtrip2go.com mögött valós utazási iroda, utazási szakértők állnak. Az utazási iroda vagyoni biztosítékot tesz le, megfelelő szakmai hátteret biztosít, olyan ügyfélszolgálatot nyújt, amelyet magyar nyelven, gond nélkül elérhetünk és amelytől segítséget kérhetünk.

Gyakorlatilag az online szolgáltatások egyszerűségét és kényelmét kínálja az utazási irodák szakértelmével és személyre szabott ügyfélkezelésével párosítva.