Ligeti Bernadettel a Pink Dreams Tours egyik tulajdonosával, mexikói idegenvezetővel beszélgettünk arról, hogy milyenek voltak a beutazási lehetőségek Mexikóba a járvány és a lezárások alatt, valamint milyen most.

Mexikó beutazható és a legegyszerűbben látogatható volt a Covid alatt és most is.

Azt lehet mondani, hogy még nyert is az ország azzal, hogy a járvány alatt egyike volt azon országoknak, amelyekbe utazni lehetett a szigorú lezárások alatt is. Volt olyan időszak, amikor az egész világon 4 országba lehetett utazni, ezek közül Mexikó volt az egyik. A szezon tehát várakozáson felüli volt. Sokan nyitottak Mexikó felé olyanok, akik addig Ázsiát preferálták.

Mexikói utazás: Mi a helyzet most?

Gyakorlatilag korlátozás nincs Mexikóra. Egyetlen online űrlapot kérnek kitölteni, de ez is pofon egyszerű.

Amire oda kell figyelni, hogy közvetlen Budapest-Cancun járat sajnos nincs, de Bécs-Cancun járatot találunk majd októbertől. Tehát a tranzitország szabályait kell elsősorban megnézni.

Mexikóban alapvető, inkább mutatóba hozott korlátozások vannak. Oltanak, a maszkot megkövetelik az üzletekben zárt helyeken, fertőtlenítő sok helyen elérhető, de ezen kívül nem kell drámai korlátozásokkal számolnunk.

Magyar turistáknak helyben a segítség

Magyar turistákat teljes mértékben segítenek a Pink Dreams Travel kollégái. Covid alatt több szállás módosítás fordult elő, de ilyenkor sem kellett pánikba esni az utazónak Betty és Dalma készséggel oldották meg a helyzeteket. Sok a speciális kérés, évforduló lánykérés, esküvő. Általában minden megoldható a Pink Dreams Tours szervezésében mesélte – Betty.

A Yucatan-félsziget népszerű a magyarok körében, ennek oka egyszerű, mert gyönyörű. 

A Karib-szigetekhez képest nagy előnye, hogy rengeteg mindent lehet csinálni itt. Egy kis szigettel ellentétben Mexikó hatalmas ország történelmi múlttal, a maya kultúra igen gazdag, a világ top 10 tengerpartja Isla Mujeres-en található. 

Nyáron szezonális programok vannak például a cetcápával úszás. Természeti képződményeket látogathatunk meg, ilyen a híres cenote. Gyönyörű és változatos úti cél, amit egyszer mindenkinek látni kell.

Nem drágább velünk utazni, mintha valaki bérelne egy autót és úgy járná be a szigetet – hangsúlyozta.

Ha a mexikói utazás, nyaralás során esetlegesen baj lenne, akkor a Pink Dreams Tours-ra nyugodtan lehet számítani.

fotó: https://pixabay.com