Tardra látogattunk, ahol Váczi Rozival a matyó hímzés csodáját hirdető Matyodesign márka megálmodójával beszélgettünk és általa megismerhettük azt a mesevilágot, ahol matyó hímzéssel ellátott ruháik készülnek.

A már 10 éve működő Matyódesign a matyó hímzés kultúráját kívánja megőrizni és tovább örökíteni. A közösségi vállalkozás varrodája jelenleg 27 asszonynak ad munkát a faluban.

MatyoDesign – Matyó túra

2020-tól már nem csak hímzéssel foglalkoznak, hanem magát az alap darabokat is ők varrják, ezzel további munkahelyeket teremtve.

A Matyodesign túra keretében látogatókat is fogadnak, ahol kipróbálható a hímzés, illetve egy 1 órás előadás keretében megismerkedhetünk a régi matyó viseletekkel. 

Időutazás matyó hímzés közben

A hímzés alapvetően időigényes és aprólékos folyamat, de nem csak ez az egyetlen ok, ha a látogató azt érzi, hogy Tardon lelassul az idő. A programok mind azt a célt szolgálják, hogy betekintést nyújtsanak a dolgos, de örömmel és megelégedéssel járó vidéki mindennapokba.

Bükktől a Zemplénig

Programlehetőség azok számára, akik Észak-Magyarországon szeretnék eltölteni a szabadságukat és szeretnék megismerni ezt a csodálatos vidéket.

Miről is szól?

Programok, Élménytúrák

Miskolcról induló 1 napos élménytúrákról, ahol helyi szakértők segítenek megismerni a vidék szépségeit. Akik tudják, hogy merre vezet a Bükk erdeiben az út, vagy hogy Tokaj-Hegyalján hol a legfinomabb a bor.

További információért keressétek a bukktolazemplenig.hu weboldalát vagy social média oldalait.

fotó: matyodesign.hu