Darai-Nagy Judith a Smart Travel Utazási Iroda képviseletében a külföldi esküvő és nászút megszervezésének kulisszái mögé vezetett bennünket. 

Rengeteg oka lehet annak, hogy valaki külföldön szeretné megtartani az esküvőjét. Az egyik leggyakoribb ok például, hogy a magyarországi esküvőszervezés költségeit szeretnék a párok megspórolni. Igen, ez bizony így van. Hiszen egy külföldi esküvő nagyjából azonos vagy még kedvezőbb árú is tud lenni, mint egy belföldön szervezett több száz fős lagzi. Nyilvánvalóan sok minden függ az elvárásoktól, és mint egyiknél-másiknál, itt is az egészen egyszerűtől a csillagos égig érhetnek a költségek.

Külföldi esküvő a világ bármely pontján

A határ a csillagos ég itt is, lehet a Seychell vagy a Maldív szigetekre tervezett esküvők esetén, de lehet ez így Görögország valamelyik szigetén is mondjuk Mykonoson vagy Santorinin. A Kükládok például kifejezetten népszerű a közelsége és a harsány színei miatt. Fotókon egészen egyedülállóan mutat a környezet, ami fontos szempont, ha egy egész életen át emlékezetes helyszínt keresünk.

A külföldi esküvőket ráadásul a szervezés idejétől tartva sem kell elvetni. Egészen extrém rövid idő alatt kb. 2,5 hónap alatt is sikerült már utakat szerveznünk a Smart Travel Utazási Irodánál – osztotta meg velünk Darai-Nagy Judith.

A hosszadalmas, időigényes folyamat legtöbb esetben inkább a hivatalos dokumentumok, azok fordításainak elkészítése és beszerzése, ami az esküvőszervezőn kívül álló dolog. Ezt sajnos sokszor hatóságok végzik, így nincsen ráhatása az utazási irodának vagy a szervezőnek.

Az egyszerűtől a luxusig

A büdzsé nagyban meghatározza, hogy ki mit szeretne, de egy nagyon egyszerű esküvő és nagyon előkelő esküvő is megvalósítható külföldön. A pezsgő márkája, a naplemente beesési szöge, a fodrász, a sminkes egyedi igényekre szabva elérhető ahhoz, hogy tökéletes legyen a házasságkötés – folytatta Judith.

Jellemzően szűk családok, kisebb társaságok számára szerveznek esküvőket. De olyan is előfordul, hogy csakis a fiatal házasságot kötő pár utazik el kettesben.

A külföldi házasságkötések mellett az egyik szintén nem elhanyagolható érv, hogy adott esetben már a nászúttal egyben van, így egy helyen le lehet tudni a teljes folyamatot.

fotó: https://pixabay.com