Kijárási tilalom Törökországban – de nem mindenkinek!

A kijárási tilalom Törökországban csak a török állampolgárokra és életvitel szerűen ott élőkre vonatkozik. Ez igencsak megnyugtató hír a Törökországba készülőknek, hiszen az április végén bevezetett szigorú kijárási tilalom rájuk, turistákra nem érvényes. A külföldi állampolgárok szabadon mozoghatnak, fedezhetik fel a természeti látnivalókat, városokat, vehetnek igénybe olyan szolgáltatásokat, amelyek elérhetőek.

A szállodák és azok éttermei működnek, a boltok pedig korlátozott nyitvatartás mellett látogathatók.

 Az All Inclusive ellátásnak a járvány sem szabhat határt osztotta meg velünk Éles Orsolya az Orex Travel Utazási Iroda irodavezetője, aki személyesen is megtapasztalta két hete, hogy milyen fesztelenül, maximális biztonságban nyaralni Törökországban.

Szigorú szabályok a Nyári szezonért

A kinttartózkodásuk alatt szinte semmit nem érzékeltek a kezdeti lezárásokból és a kijárási tilalomból. A török szállodák és vendéglátó egységek szigorú intézkedéseket betartva, de nagyon is készülnek a nyári szezonra. A maszkviselés a repülőúton és a transzferben ugyan kötelező, a szállodában már csak választható. Aki szeretné viselheti, de kötelezően nem várják el.

Az óvatosság megfigyelhető, de semmiképp sem megy annak a kárára, hogy, aki törökországi utazásra adja a fejét le kelljen mondania az önfeledt nyaralásról.

Az All Inclusive ellátásról sem kell lemondani, ugyanúgy működő ellátás, mint a járvány előtt, csak éppen kiszolgálással valósul meg. Egészen pontosan az ételek egy plexi fallal határolt pultról választhatók és személyzettől kérhetők.

Az Orex Travel-nél bizakodóak az idei szezont illetően, terveik szerint június 5-ével elfogják tudni indítani az első charter járatot.