Nagyon szuper horvátországi élményeiről számolt be nekünk Székelyi Tímea a Menta Travel Utazás Iroda tulajdonosa, aki friss tapasztalatait osztotta meg velünk. Családdal, autóval és gyerekekkel a járvány után is ideális választás egy horvátországi nyaralás.

A határátkelés sima ügy volt kb. 5 perc – kezde az élménybeszámolót Timi. A legtöbben sajnos pont a határon várható bizonytalanság miatt félnek, ha elindulnak Horvátországba. Előre regisztrálni lehet, de aki elfelejti, a határőr regisztrálja az átlépésnél. 

Horvátországi nyaralás autóval

Az úti cél a Krk-sziget volt, ami nagyon közel van, körülbelül 5 óra autóval Budapestről.

Amire a legtöbb utas kíváncsi az az étkezések menete. A félpanziós szállodában mindenhol tettek ételfogó csipeszeket az ételek mellé, mellyel egyénileg szedhetett magának a vendég. Az ételszedő csipesszel végig lehetett szedni a svédasztalos menüt, ha pedig más fogást szerettünk volna, akkor a használt csipeszt csak egy dobozba kellett helyezni és újat elővenni. A levesek esetében nem szedhet az ember magának, ilyenkor a szálloda felszolgálója szedte ki a tányérba az ételt. Egyébként minden más a vírushelyzet előttihez hasonlított – folytatta. 

A szállodában és az étteremben, valamint az üzletek és más belső terek területén a maszkviselés kötelező, de szabadban már nem.

Nagyon barátságosak voltak a horvátok, várják a turistákat minden üzlet nyitva, a szálloda összes szolgáltatása működött. A várakozásokkal ellentétben drágulás nem volt, a magyarországi árakhoz hasonlókkal találkozhatunk. Ugyanannyiba kerül egy kávé, egy kiló kenyér, ha valaki el akar menni vásárolni. 

Ha sportos nyaralás, akkor Horvátország

Ha aktív nyaralásra vágyunk Horvátország ideális választás. Futhatunk, úszhatunk, kirándulhatunk, SUP-olhatunk.

Bár a turizmus még nem a régi – ami a látogatószámot illeti -, a szálloda kb. 50-60 százalékos kihasználtsággal működött. A parton azért lehetett érezni, hogy hétvégén a helyiek is ellátogatnak a víz mellé, de vészesen sokan nem voltak. Este a városban is nyüzsgés volt, nem volt az a kietlen hangulat viszont kényelmes volt. Azt mondanám, mint egy főszezonban, de mégis kellemes volt a közérzetnek, hogy nem érzed magad egyedül az utcákon – osztotta meg élményeit nyaralásáról a Menta Travel tulajdonosa.