Darai-Nagy Judith a Smart Travel képviseletében érdekes információkkal látott el bennünket az idei nyár utazási tapasztalatait illetően. Mint elmondta, meglepően jól sikerült a 2021. évi nyári üdülési szezon számukra. Június környékén varázsütésre rengeteg érdeklődés és foglalás indult be. Mintha a vírusnak nyoma sem lett volna. Átmeneti időszak nélküli roham indult az utazási irodánkban – mesélte Judith.

Meglepően nagy kereslet a nyári üdülési szezon alatt

Bizonyos desztinációk kiugróan népszerűek voltak, például Görögország. A reptéri kapacitások megnövekedtek. Sok visszajelzés jött, hogy sokszor az ellenőrzések nem voltak olyan szigorúak, mint azt az utasok várták. Az utasok beszámolói alapján a személyi okmányok ellenőrzése mellett az oltási igazolványt sok esetben kevésbé ellenőrizték a reptereken vagy a határokon.

A szállásadók, a szállodák nagyon várták, hogy újra visszatérjen a kereslet, ennek ellenére voltak olyan helyszínek, például Cipruson Ayia Napa, ahol a hotelek nem igazán voltak felkészülve a rohamra. A korábban megszokott segítőkészség hiánya számos panaszra adott okot. Kicsit mintha elfelejtették volna, milyen is, ha a vendégek újra megjelennek.

A last minute utazásokról tudni kell, hogy általában nem a legjobb kínálatot tartalmazzák. Sokkal inkább a first minute utazásokat ajánljuk, mert ilyenkor még nagy a választék és ráadásul last minute áron.

Várakozásokkal teli téli szezon

Óvatosak az emberek, mindenki figyeli a híreket. Bizonyos országok csak most nyitnak, míg mások inkább szigorítanak és zárnak. Egyelőre nincs közös összhang nemzetközi téren, ennek köszönhetően az utazóközönség kivár.

A fapadosok járatsűrítése miatt, a korábbihoz hasonló teljes lezárásra egyelőre nem számítunk. Az egzotikus utak eddig is mentek, még ha kevesebb helyre is, de megmarad a választás és az utazás lehetősége a téli szezonban is.

Mindig hangsúlyozzuk, hogy a biztosítások már tartalmazzák a Covid-19 biztosítást, tehát ha valaki megbetegszik, akkor a biztosító visszafizeti a befizetett díjat. Továbbra is körültekintően, regisztrációkat, utazási és egyéb szabályok az figyelemmel kell kísérni, de emellett bátran lehet foglalni és utazni – fejtette ki Judith.