A gasztronómia Miskolc városában is fontos tényező. A környék két meghatározó gasztronómiai egységét miskolci lokálpatrióták hozták létre. 20 éve vendéglátóznak, rajonganak a gasztronómiáért és a környékért, nekik köszönhető az országos szinten is kiemelkedő Végállomás étterem és a Desszertem cukrászdát.

20 évvel ezelőtt indul az első pizzéria a lillafüredi erdei kisvasút végállomásánál. mi voltunk az első pizzéria a 90-es évek végén. Ezt követően az ízlés és a világ változásával magyaros ételekre álltunk át, később pedig a 2010 es évek elején bisztró konyha üzemeltetésre váltottunk.

Gasztronómia Miskolc városában

A helyi gasztronómiát megreformáltuk, hiszen szerettük volna megmutatni a miskolciaknak, hogy mi is az a bisztró konyha, hogy mi is az a fenntarthatóság, valamint a helyi értékeket, a helyi alapanyagok nagyszerű minőségét – mesélte Vargáné Bodnár Henrietta a cég ügyvezetője.

Régiós és országos szinten is elismertté vált a bisztró, amire nagyon büszkék az üzemeltetők.

Állandóan változó kínálatot vonultat fel az étterem és cukrászda is. 6-7 hetente maguk a vendégek is igénylik az újításokat.

Miskolcról Miskolciaknak

A közönség, a vendégek főleg miskolciak. A Desszertem egy játékosan elegáns desszert vonalat visz a belvárosban. A színház mellett igazi közösségi tér lett belőle. Általában a miskolciakról szól, de az elmúlt években egyre több turista érkezik, akik szívesen jönnek vissza is.

A két egységben a keresztmarketing működik, az étteremben az emeleti szinten található teremben családi rendezvényekre van lehetőség, ünneplésre tortálat desszerteket a Desszertem szolgáltatja, tehát össze van kapcsolva. Visszafelé is segítjük a cukrászdát, amelyet az étterem mindegy street food vonalon húz fel – folytatta Henrietta.

Desszertem Miskolc

A színházzal összekapaszkodva nemzetközi kortárstánc fesztivál kerül megrendezésre. Ezen a héten hosszabb nyitvatartással este 10-ig várjuk a vendégeket. A színházi művészek programjain, sanzon estek és nemzetközi desszertek lesznek a Desszertem teraszán augusztus 24-től.

fotó: https://vegallomasetterem.hu/