Rövid videónkban Edit Pöcklinger ismertette meg velünk a Burgenlandban található és a magyar utazók körében is igen népszerű Family Park Burgenland szabadidőparkot. Ausztria akár 1 napra is ideális úti cél.

Általában minden évben márciust követően nyitnak, ez a világjárvány miatt jócskán eltolódott.

A pandémia alatt a park nem üzemelt, de a lezárás alatt sem tétlenkedtek. Gőzerővel igyekeztek újdonságokat megtervezni és bevezetni. Az éves bérlettel rendelkezők számára például igyekeztek pótolni a kieső napokat és új attrakciókat hoztak létre.

Family Park Burgenland, nem csak gyerekeknek

A Family Park közönségének ⅓ -a magyar családokból tevődik össze.

Budapestről is vannak éves bérlettel rendelkező látogatóik. Az élménypark igen népszerű még a csehek, szlovákok körében is. Rendszeresen látogatják Németországból, Romániából és Horvátországból is.

Szórakozás gyermekeknek, felnőtteknek

Egyedülálló a park abban a tekintetben, mert ilyen élményhelyszín, ebben a 250-300 km-es körzetben, ekkora méretben és stílusban nincs még egy. 

4 fő témavilága van a parknak, ami 14 éves korig ajánlható: meseerdő, élményvár, kalandsziget és a tanyavilág. A meseerdő és az élményvár egészen kis gyermeknek is megfelelő.

Műsorvezetőnk családjával töltött el itt egy napot.

Amire csak lehetett felültünk és az összes hullámvasutat, játékot kipróbáltuk. Az egy napos program során felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk – mesélte Kiss Ernő Zsolt a TravelExpert házigazdája.