Nagy Szilviától a Challenge Hungary ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a diákok utaztatása összetett feladat, különböző szolgáltatások pontos összehangolására van szükség, melyet az egyes oktatási intézmények, iskolák már nem feltétlenül tudnak megoldani, ezért segítségért utazási irodához fordulnak.

Legyen szó nemzetközi tanulmányi kirándulásról, cserediák programokról a szervezés szakértelmet és naprakész ismereteket igényel.

Nyelvtanulás vagy tanulmányi kirándulás Külföldön

A nyelvtanulást és a tanulmányi jellegű kirándulásokat külön kell választani.

A tanulmányi jellegű programok jellemzően 8-12 napos repülős vagy autóbuszos utazások.

Nyelvtanfolyamok esetében a minimum időszak 2 hét. Míg a nyelvtanulás jellemzően egyéni, ezáltal egyszerűbben, repülővel is lebonyolítható, addig a tanulmányi kirándulások nagyobb csoportok – jellemzően -, buszos utazását jelenti. A programok jellege és célja múzeumok, látványosságok felfedezése, az adott ország kultúrájának megismerése.

Tanulmányi utazások kilátásai 2021-ben

A jövőben megvalósítható diákutaztatás nagyban függ az egyes országok nyitási tervétől és szabályaitól. Írország például bejelentette, hogy július közepétől fogadni tudja a külföldieket. 

Az egyik legnépszerűbb úti cél az Egyesült-Királyság azonban még mindig kivár és csak június végén várható bejelentés, hogy mikortól tud külföldi csoportokat normál körülmények között fogadni.

A tavalyról erre az évre áthozott csoportok visszaállítása fokozatosan zajlik. Jelenleg a mediterrán terület Olaszország, Spanyolország, Görögország, Horvátország jöhet számításba.

Élmény vagy rémálom az utazás? Nem mindegy!

Kiemelten fontos, hogy minden esetben ellenőrizzük a beutazási feltételeket. Mivel gyerekekről van szó, akik vagy felnőttekkel együtt utazhatnak, vagy kihasználhatják azt a lehetőséget, amely szerint április végén védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel 18 év alatti gyermek utazhat. Ebben az esetben visszatérve Magyarországra nem kell karanténba vonulni.

Ebben a zűrzavaros időszakban kifejezetten érdemes szakember, utazási iroda segítségét igénybe venni, hiszen nagyon nehéz eligazodni abban, hogy hová lehet, mivel lehet egyáltalán utazni. A diákutazás is könnyen rémálommá válhat.

A Challenge Hungary csapat valós segítséget tud nyújtani, fokozatosan nyitják meg a desztinációkat, és az új, valamint meglévő ügyfeleknek is csak azokat kezdik csoportos formában ajánlani, ahol teljes biztonsággal tudják, hogy megvalósítható az utazás.