Burgenlandban a Weingut Scheiblhofer borászat vendégszeretetét élveztük. Ezt az igazán különleges hangulatú borászatot nem olyan régen, 1983-ban alapították. Annak idején fehérboros borászatként indult, később a 90-es évek közepétől tértek át a vörösborra. Testes, meglehetősen barrikolt, nehéz vörösborok készítésére tértek át – mesélte nekünk Ferenczy Zsolt.

A Fertő-tó keleti partján, ahol laposabb földterület található, a Zweigelt a fő fajta, így náluk is kiemelt helyen szerepel.

Ikonikus boruk a Big John, ami már több, mint 20 éves történelemre tekinthet vissza.

Burgenlandi borkalandok

A borászat elsősorban abban különbözik más borászatoktól, hogy a vezetőség víziója saját ötletekre, és a világ különböző tájáról összeszedett élményekre, információkra épül.

A csapat, akik a borászatot üzemeltetik egy nagy családnak tekinthető. Bennük rejlik a borászat nagy erőssége. Az innovációra, a fenntarthatóságra és a fejlesztésekre nagy hangsúlyt fektetnek. Bár a boros világ inkább a könnyedebb borok felé mozdul el, a Weingut Scheiblhofer a hagyományos borkészítési stílusnál marad. Minden évben ugyanaz a cél motiválja őket, az, hogy a minőségből nem engednek.

Szállás, wellness és borászat 

Nem csak a borok, de az infrastruktúra fejlesztése is a célok között szerepel. Rendezvényteremmel és szállásokkal is rendelkeznek. Nemsokára egy 26 szobás vendégház is átadásra kerül, valamint építés alatt áll 118 szobás szálloda. Családi, wellness és borhotel várja majd az ide látogatókat.

fotó: https://www.scheiblhofer.at