A határokon átívelő utazások lehetőségének hiánya nem csak az átlagos utazókat kényszerítette új lehetőségek felkutatására, hanem olyan “hivatásos világutazókat” is, mint Gyémánt Balázs, aki közel 100 országban járt már mint utazó blogger. Merőben más, kisebb lépések megtételére kényszerült, hogy utazás és felfedezés iránti éhségét csillapítani tudja.

Belföldi kalandozásai

Ahogyan oly sokan mások, úgy Balázs is belföld felé fordult és utazással foglalkozó blogját belföldi barangolásaival kezdte feltölteni. Bejárta Magyarország azon részeit, amelyeket még nem ismert. Amikor már az országon belüli utazás lehetősége is lecsökkent, akkor pedig még szűkebb környezetét, Budapest egyes részeit fedezte fel.

A közvetlen környezetünkben rejtőző csodákat nehezebben vesszük észre. Azonban, ha arra koncentrálunk, hogy mi van körülöttünk, akkor mindenben megtalálhatjuk a szépséget és az újdonságot még akkor is, ha olyan helyen járunk, amiről azt gondoljuk, hogy töviről hegyire ismerjük, hiszen ott élünk.

Egy utazó blogger Külföldi tervei

A közeljövőben elsősorban szomszédos országokba történő utazást tervez, terveivel pedig mások számára is ötleteket ad. Ideális desztináció lehet a nyárra Ausztria, ami közel van, autóval elérhető, a természetben kirándulni, sportolni, alpesi tavakban fürdeni egyaránt lehet.

A távolabbi úti céljai között Portugália, az USA és Izland is szerepel.

Blogja a balazsutazik.blog.hu sokak számára tartogat gondolatébresztő úti célokat, leírásokat, beszámolókat és tippeket.