Az autóbuszos utazások reneszánszukat élik. Logikus lenne azt gondolni, hogy idén a buszos utazások iránt visszaesik a kereslet, azonban felelős magatartással és az utazásszervezők gondos elővigyázatosságának köszönhetően a buszos utazás sem kockázatosabb, mint bármely más utazási forma. Autóbusszal Görögországba utazni pedig kifejezetten biztonságosnak mondható köszönhetően a számos egészségügyi intézkedésnek.

Óvatosan, de érkezik a Turisztikai szezon a görögöknél

Görögországban a járvány tetőzésekor a hazainál jóval szigorúbb intézkedéseket vezettek be, ezzel is azt a célt szolgálva, hogy a turisztikai szezonra már biztonságban, gondtalanul fogadhassák a turistákat. 

Míg korábban 65%-os telítettséggel üzemelhettek az autóbuszok, addig mostanra – a javuló helyzet miatt -, már 85%-os lehet a telítettség az autóbuszokon. Maszkviselésre a buszokon nincs szükség, azonban a pihenőhelyeken és az egyéb megálló pontokon szükséges a viselésük.

Utazás előtt tájékozódjunk, tervezzünk időben

A beutazási szabályokat tekintve 72 óránál nem régebbi PCR teszttel, illetve mindkét védőoltást igazoló okmánnyal lehet utazni, amelyen szerepel, hogy a második oltás minimum 14 nappal korábban került beadásra.

AutóBusszal Görögországba biztonságosan, kényelmesen

“Május 31-én már van olyan buszunk, ami elindul.” – mesélte Kiss Péter az Apollon Travel képviseletében. A nagyobb tömegek június közepétől indulhatnak meg, azonban célszerű időben tervezni, ugyanis szeptemberre és augusztusra már van olyan desztináció, ahová teltház miatt már nem lehet foglalni.

 Az utazóközönség továbbra is előszeretettel választja az apartmanokat, nem is annyira a költségek racionalizálása, sokkal inkább a görög gasztronómia felfedezése végett. A magasabb minőségű szálláshelyek által kínált ellátástípusok helyett rengetegen a helyi tavernákat és azok különlegességeit keresik.